Επί το έργον
Gone today, here tomorrow
Υπηρεσιακή Aυλή, Μεγάρο Μουσικής Αθηνών
Eπιμέλεια | Εύα Βασλαματζή
Διάρκεια έκθεσης | 20.11.2019 – 26.01.2020
Εγκαίνια | 20.11.2019

Η σειρά Επί το έργον  εγκαινιάζεται με την έκθεση Gone today, here tomorrow με πρόταση και επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Εύας Βασλαματζή, που θα πραγματοποιηθεί στην Υπηρεσιακή Αυλή από 20.11.2019 έως 26.1.2020.

Στην έκθεση συμμετέχουν με βιντεοπροβολές και εγκαταστάσεις πέντε καλλιτέχνες, Έλληνες και ξένοι, οι οποίοι στρέφουν το βλέμμα τους στον πυρήνα του εκθεσιακού χώρου και επαναπροσδιορίζουν την σχέση θεατή-έργου.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Μαρία Θεοδωράκη
Marcos Lutyens
Basim Magdy
Κοσμάς Νικολάου
Μαλβίνα Παναγιωτίδη

Ο εκθεσιακός χώρος, εκεί που τα έργα τέχνης βρίσκουν συχνά τον τελικό τους προορισμό, είναι ένας κατ’ εξοχήν μυστήριος χώρος, διαφορετικός από άλλους. Είτε διατηρεί εμφανή στοιχεία που μαρτυρούν την υλικότητα του, είτε μετατρέπεται σε ένα λευκό άδειο κέλυφος, ο εκθεσιακός χώρος μεταβάλλεται συνεχώς, χωρίς να έχει μια αποκλειστική ταυτότητα. Μέσα από υποθέσεις, πειράματα και ερευνητικές πρακτικές οι καλλιτέχνες εξερευνούν αυτή την ιδιαίτερη επικράτεια, τις σχέσεις που αναπτύσσονται μέσα σε αυτή, καθώς και τους αόρατους υποκινητικούς μηχανισμούς που δεν γίνονται άμεσα αντιληπτοί. Η έκθεση έχει ως στόχο να συγχρονίσει αυτές τις πρακτικές αναδεικνύοντας την μοναδικότητα της καθεμίας, κυρίως μέσα από ασαφείς συνέργειες και λιγότερο γύρω από μια κοινή θεματική.

 

Pdf Δελτίο τύπου

Ωράριo λειτουργίας έκθεσης |
Τρίτη έως Κυριακή 12.00 – 20.00
Σάββατο 12.00 – 22.00
Δευτέρα κλειστά

Τιμή εισιτηρίου και για τις 2 εκθέσεις | 5 ευρώ
Κάθε Τετάρτη 16.00 – 20.00 δωρεάν

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις και εκπαιδευτικές δράσεις, ομιλίες και προβολές.