Από τη σύλληψή του ως πειραματικό, εναλλακτικό κέντρο σύγχρονης τέχνης στην καρδιά του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το νεοσύστατο annexM θέτει στον πυρήνα της εκθεσιακής του πολιτικής την ανάδειξη μιας ριζοσπαστικής καλλιτεχνικής και επιμελητικής συνθήκης. Εισβάλλοντας ποιητικά σε αδρανείς και κρυφούς χώρους ανεκμετάλλευτων κτιριακών υποδομών, που έρχονται σε ρήξη με τον μύθο του Μεγάρου, αλλά και σε δημόσιες, οικείες και αναγνωρίσιμες περιοχές του που προσφέρονται σε απροσδόκητες κριτικές χρήσεις, διασχίζει συνεχώς με τη νομαδική του κινητικότητα τα όρια καθιερωμένων εκθεσιακών συμβάσεων. Φέρνοντας στο φως την Αλλη όψη, ανιχνεύει στην ετερότητα του εμβληματικού αυτού θεσμού, ένα ευρύτατο πεδίο δημιουργικών δυνατοτήτων και αναγνωστικών προκλήσεων για καλλιτέχνες, επιμελητές και επισκέπτες. Ο ανοιχτός μεταφραστικός διάλογος που αναπτύσσεται σε κάθε έκθεση στο ενδιάμεσο μεταξύ του εκθεσιακού χώρου και του θεσμικού και αρχιτεκτονικού, διανοίγει νέα ερμηνευτικά συγκείμενα και μεταιχμιακούς τόπους καλλιτεχνικών συμβάντων, που μας επιτρέπουν να βιώνουμε εκθέσεις και έργα τέχνης ως μετέωρα περάσματα και συνεχείς μεταβάσεις από το πραγματικό στο φανταστικό.
Η επιλογή του annexM να προσκαλέσει ως συνομιλητές στο πλαίσιο της ετήσιας εκθεσιακής σειράς Επί το έργον νέους επιμελητές στα
πρώτα δημιουργικά τους βήματα με τις δικές τους φρέσκιες ιδέες και ερευνητικές προτάσεις, προσφέρει έναν προνομιακό χώρο για μια συνεχή επανεφεύρεση των συνθηκών δημιουργίας και θέασης των σύγχρονων εικαστικών έργων αλλά και την επιτακτική αναζήτηση ενός νέου επιμελητικού παραδείγματος. Μέσα από την ανάδειξη προωθημένων καλλιτεχνικών/επιμελητικών δυνάμεων και πρακτικών, το annexM φιλοδοξεί να είναι ένα δυναμικό Κέντρο σύγχρονης τέχνης που λείπει  από την Αθήνα.
Πρώτη της νέας σειράς η παρούσα έκθεση, παρουσιάζει στην Υπηρεσιακή Αυλή, τον κύριο εκθεσιακό χώρο του annexM, πέντε καλλιτέχνες και καινούργια στην πλειονότητα τους έργα. Υπό τον παιγνιώδη και αμφίσημο αγγλικό τίτλο επανεξετάζει κριτικά την έκθεση ως καλλιτεχνικό θεσμό, καθώς και τη συνθήκη θέασης του έργου τέχνης και των ορίων της μέσα στο χρόνο στο επίπεδο τόσο της παραγωγής όσο και της πρόσληψης.

Άννα Καφέτση
Διευθύντρια του annexM