Ο τελευταίος αναγνώστης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Άννα Καφέτση

Το annexM προετοιμάζει μια εκθεσιακή τριλογία με τίτλο Η Άγραφη Βιβλιοθήκη που πραγματοποιείται κατά την περίοδο της διοργάνωσης Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018.
Με πυρήνα το θεματικό τρίπτυχο Βιβλία/Αναγνώστες/Συγγραφείς οι τρεις εκθέσεις επιχειρούν να αναδείξουν δίκτυα πολλαπλών σχέσεων και διασυνδέσεων, που ανιχνεύονται στη διατομή του βιβλίου/κειμένου με το σώμα, προφορικότητας και κειμενικότητας, του προσωπικού με τον δημόσιο χώρο.

Η τριλογία ανοίγει με το θέμα της ανάγνωσης και τη διαλογική σχέση του αναγνώστη με το βιβλίο/κείμενο.

Τα σώματα και οι φωνές, οι ήχοι της γλώσσας και οι πολλαπλές αναγνωστικές δυνατότητες, «η υφή της ανάγνωσης» (απαγγελία, δημόσια ανάγνωση, τραγούδι/παρτιτούρα κ.ά.) κατά τον ποιητή Αλεξέι Κρουτσόνιχ, η ερμηνεία και οι αβεβαιότητες της, η μετάφραση, η ανάγνωση ως κοινότητα, ως έξοδος από τον εαυτό/σπουδαστήριο και διείσδυση στη ζωή και τη δημόσια σφαίρα, η πραγματικότητα ως βιβλίο/κείμενο, είναι τόποι μιας νέας αναγνωστικής συνθήκης χωρίς όρια, που αναδεικνύεται μέσα από διαφορετικά διαβάσματα των εικαστικών έργων και του εκθεσιακού κειμένου.

Παρουσιάζονται 15 οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, που προβάλλονται σε μεγάλες οθόνες και μόνιτορ στον Κήπο και στo Project Space

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Μπάζελ Αμπάς & Ρουάν Αμπού Ράχμε

Γιούντιτ Βέστερβελντ

Ντόρα Γκαρθία

Ντίντεμ Ερκ

Σόνια Λίμπερ & Ντέιβιντ Τσέσγουερθ

Χόρχε Μέντες Μπλέικ

Ντομινίκ Πετιγκάν

Θοδωρής Προδρομίδης

Κύριλλος Σαρρής

Γκάρυ Χιλλ

 

10.7 – 16.9 2018

ΚΗΠΟΣ ΜΕΓΑΡΟΥ & PROJECT SPACE (νέα πτέρυγα, επίπεδο -1, είσοδος Κόκκαλη)
Ώρες Λειτουργίας: 19.00-24.00, καθημερινά.
Είσοδος ελεύθερη

 

Pdf Φυλλάδιο
Pdf Δελτίο τύπου
ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ