ΕΚΘΕΣΙΑΚΗ ΤΡΙΛΟΓΙΑ
Η ΑΓΡΑΦΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Άννα Καφέτση

Ο τελευταίος αναγνώστης

Διάρκεια: 10 Ιουλίου-16 Σεπτεμβρίου 2018
Κήπος και Project Space- Διαδικτυακός τόπος

Ο τελευταίος αναγνώστης ήταν το 1ο μέρος της εκθεσιακής τριλογίας που παρουσιάζει το AnnexM με τίτλο Η Άγραφη Βιβλιοθήκη η οποία πραγματοποιείται κατά την περίοδο της διοργάνωσης Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018.
Με πυρήνα το θεματικό τρίπτυχο Βιβλία/Αναγνώστες/Συγγραφείς οι τρεις εκθέσεις επιχειρούν να αναδείξουν δίκτυα πολλαπλών σχέσεων και διασυνδέσεων, που ανιχνεύονται στη διατομή του βιβλίου/κειμένου με το σώμα, προφορικότητας και κειμενικότητας, του προσωπικού με τον δημόσιο χώρο.

Η τριλογία άνοιξε με το θέμα της ανάγνωσης και τη διαλογική σχέση του αναγνώστη με το βιβλίο/κείμενο.

Τα σώματα και οι φωνές, οι ήχοι της γλώσσας και οι πολλαπλές αναγνωστικές δυνατότητες, «η υφή της ανάγνωσης» (απαγγελία, δημόσια ανάγνωση, τραγούδι/παρτιτούρα κ.ά.) κατά τον ποιητή Αλεξέι Κρουτσόνιχ, η ερμηνεία και οι αβεβαιότητες της, η μετάφραση, η ανάγνωση ως κοινότητα, ως έξοδος από τον εαυτό/σπουδαστήριο και διείσδυση στη ζωή και τη δημόσια σφαίρα, η πραγματικότητα ως βιβλίο/κείμενο, είναι τόποι μιας νέας αναγνωστικής συνθήκης χωρίς όρια, που αναδεικνύεται μέσα από διαφορετικά διαβάσματα των εικαστικών έργων και του εκθεσιακού κειμένου.

Παρουσιάστηκαν 15 οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, που προβλήθηκαν σε μεγάλες οθόνες και μόνιτορ στον Κήπο και στo Project Space.

ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ